ULUBIONE CURRY KALAFIOROWE
Curry z kalafiora podane z kaszą jaglaną i zielonym koperkiem
Podprażone na patelni:
- olej kokosowy
 - kmin rzymski cały
 - kolendra cała
 - 2 cebule dymki
kolejno zalano wrzątkiem i dodano: - kalafior (pokrojony na mniejsze główki)
 - 3 goździki
 - liście kafiru
 - cynamon
 - kurkuma
 - świeżo starty imbir
 - asafetyda
 - przyprawa curry (u mnie solidnie)
 
gotowałam do miękkości, kolejno dodałam 1/2 puszki mleka kokosowego i zagotowałam, redukując odrobinę ilość płynów
do podania:
- kasza jaglana gotowana z łyżeczką oleju kokosowego
 - koperek
 
Dziś przepraszam za jakość i estetykę zdjęć, ale po 16 wciąż jeszcze nastaje mrok, a ja tak kocham to danie, że nie mogłam powstrzymać się od podzielenia się nim z Wami. Szybko robione i równie szybko skonsumowane. Polecam polecam polecam!!!








2 komentarze
Curry kalafiorowe jest przepyszne. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
uwielbiam kalafiora! w takiej wersji musi być pyszny
OdpowiedzUsuń