ULUBIONE CURRY KALAFIOROWE

Curry z kalafiora podane z kaszą jaglaną i zielonym koperkiem


Podprażone na patelni:
  • olej kokosowy
  • kmin rzymski cały
  • kolendra cała
  • 2 cebule dymki

    kolejno zalano wrzątkiem i dodano:
  • kalafior (pokrojony na mniejsze główki)
  • 3 goździki
  • liście kafiru
  • cynamon
  • kurkuma
  • świeżo starty imbir
  • asafetyda 
  • przyprawa curry (u mnie solidnie)
gotowałam do miękkości, kolejno dodałam 1/2 puszki mleka kokosowego i zagotowałam, redukując odrobinę ilość płynów

do podania:

  • kasza jaglana gotowana z łyżeczką oleju kokosowego
  • koperek



Dziś przepraszam za jakość i estetykę zdjęć, ale po 16 wciąż jeszcze nastaje mrok, a ja tak kocham to danie, że nie mogłam powstrzymać się od podzielenia się nim z Wami. Szybko robione i równie szybko skonsumowane. Polecam polecam polecam!!!


2 komentarze

  1. Curry kalafiorowe jest przepyszne. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kalafiora! w takiej wersji musi być pyszny

    OdpowiedzUsuń