NALEŚNIK SEZAMOWY Z TOFUCZNICĄ

Naleśnik sezamowy nadziany tofucznicą z papryką i zielonym groszkiem


Naleśniki:
  • 1/3 szklanki mąki owsianej (zmielonych płatków owsianych)
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 szklanki mleka sezamowego (1/2 szklanki sezamu zalane na noc, zmiksowane, odciśnięte)
  • szczypta soli




Nadzienie:
  • tofu naturalne
  • kala namak
  • kurkuma
  • curry
  • garam masala
  • pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • płatki drożdżowe
  • papryka czerwona
  • margaryna roślinna Alsan
  • szczypiorek
  • groszek zielony
  • kiełki brokuła

Dziś proponujemy tofucznicę zawiniętą w sezamowy naleśnik. Smakuje przepysznie, przekona wszystkich fanów pasty tahini. Na talerzu z zielonym groszkiem z brytyjskim sentymentem i szczypiorkiem- tak jak niegdyś gotowała moja babcia.


Zapraszam:
instagram
facebook

1 komentarze