110 PREZENTUJĘ CHLEB
Bazyliowy domowy chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie podany z pastą francuską, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką i aromatycznymi przyprawami
- domowy chleb bazyliowy żytnio-orkiszowy posypany nasionami chia z płatkami owsianymi, otrębami owsianymi i żytnimi, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika na zakwasie i drożdżach (pieczony przeze mnie)
- pasta francuska Polsoja
- sałata zielona
- ogórek zielony
- rzodkiewki
- pieprz ziołowy, suszona pietruszka, oregano i sól do smaku
do picia: czystek słodzony suszoną stewią
Pierwsze śniadanie w Krakowie z nosem w książkach i notatkach zaliczone. Za godzinę wybywam na poranne zajęcia jogi (dla początkujących) i zajęcia na uczelni. Na drugie śniadanie zapakowałam czekoladowo-orzechowy budyń jaglany z bananem i wiśniową herbatę w termosie. Wieczorem postanawiam odpocząć i spędzić go w kinie z przyjaciółmi. Startujemy na pełnych obrotach.
bez pszenicy
chleb orkiszowy
chleb żytni
kanapki
ogórek
oregano
pasta francuska
pietruszka
płatki owsiane
Polsoja
rzodkiewki
sałata
siemię lniane
słonecznik
1 komentarze
Wiosna na talerzu :)
OdpowiedzUsuńUdanego dnia!