109 KROMKA Z DZIURKĄ

Bazyliowy domowy chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie podany z masłem nerkowcowym, wegańską mozzarellą i czarnymi jagodami


  • domowy chleb bazyliowy żytnio-orkiszowy posypany nasionami chia z płatkami owsianymi, otrębami owsianymi i żytnimi, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika na zakwasie i drożdżach (pieczony przeze mnie)
  • domowe masło nerkowcowe (słodzone)
  • wegańska mozzarella Violife
  • jagody
do picia: zielona herbata z cytryną; czarna kawa z imbirem, kardamonem i mlekiem sojowym




Niedziela pachnie od rana migdałami. Przed siódmą budzi mnie ptasi śpiew zza okna, w piekarniku grzeje się domowy jogurt. Aromatyczny chleb czeka na drewnianej desce, a w kubku parzy się czarna kawa. Kocham brak pośpiechu i ciepło własnego pokoju. Relaks, spokój i wyciszenie.

instagram | ask.fm | facebook

2 komentarze:

  1. To brzmi jak idealny poranek.

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały poranek z przepysznym śniadaniem :)

    OdpowiedzUsuń