Owsianka kaki-dynia
Owsianka zimowa z kaki i dynią podana z chrupiącymi dodatkami
Składniki (na 2 porcje):
- mleko roślinne (tutaj orkiszowe) + woda
- 2 owoce kaki
- 2 łyżeczki puree z dyni hokkaido
- 8 łyżek płatków owsianych
- 2 łyżki siemienia lnianego
- ulubione orzechy: pekany, nerkowce
- pokruszone ciasteczko Lotus
- opcjonalnie: ulubione przyprawy (cynamon, itp.), konfitura
Wodę i mleko zagotowuję w rondelku. Dodaję kawałki kaki bez skóry, puree, płatki owsiane i siemię. Gotuję do pochłonięcia wody, cały czas mieszając. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Dojrzałe kaki jest wystarczająco słodkie, więc upiększa słodyczą naszą zimową owsiankę- nie potrzeba innych słodzideł :)
Dojrzałe kaki jest wystarczająco słodkie, więc upiększa słodyczą naszą zimową owsiankę- nie potrzeba innych słodzideł :)
0 komentarze