WYTRAWNA OWSIANKA ULUBIONA
Owsianka z miso, szczypiorkiem, botwinką i papryką
Przedstawiam państwu moją tegoroczną słabość, chętniej konsumowaną niż owsianki pełne, wylewające się wręcz owocami (patrz posty z trzech lat wstecz).
Do przygotowania jednej wykwintnej porcji potrzebujemy:
- 4 łyżki płatków owsianych
- kubeczek wody
- 1 łyżka pasty miso
- garść pokrojonej w kostkę papryki
- pokrojony szczypior
- pokrojoną botwinkę
- stokrotki
- sezam czarny
- opcjonalnie gouchugaru
- olej sezamowy/ tahini na wierzch
Płatki gotuję w wodzie wraz z papryką i botwiną. Pod koniec gotowania dodaję miso i mieszam do rozpuszczenia pasty. Przekładam do miski, dodaję pozostałe składniki :)
bez glutenu
bez pszenicy
botwinka
miso
olej sezamowy
owsianka
papryka
płatki owsiane
sezam
stokrotki
szczypiorek
śniadanie
tahini
0 komentarze