WYTRAWNA OWSIANKA ULUBIONA


Owsianka z miso, szczypiorkiem, botwinką i papryką




Przedstawiam państwu moją tegoroczną słabość, chętniej konsumowaną niż owsianki pełne, wylewające się wręcz owocami (patrz posty z trzech lat wstecz).
Do przygotowania jednej wykwintnej porcji potrzebujemy:

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • kubeczek wody
  • 1 łyżka pasty miso
  • garść pokrojonej w kostkę papryki
  • pokrojony szczypior
  • pokrojoną botwinkę
  • stokrotki
  • sezam czarny
  • opcjonalnie gouchugaru
  • olej sezamowy/ tahini na wierzch
Płatki gotuję w wodzie wraz z papryką i botwiną. Pod koniec gotowania dodaję miso i mieszam do rozpuszczenia pasty. Przekładam do miski, dodaję pozostałe składniki :) 




0 komentarze