166 INDYJSKA CHAI ZE SŁODKĄ TRUSKAWKĄ

Wegańskie serniko-brownie z truskawkami z kompotu oraz indyjskia chai tea z czarnym pieprzem


Idealne przedpołudnie z filmem i filiżanką mocnej, słodkie chai tea. Polecam serdecznie przepis od kolegi z bloga Płatki Owsiane, bo ten przepis to wegańska rewelka! Do kaszy gotowanej na mleku sojowym Alpro dodałam syrop migdałowy 0kcal oraz cukier z prawdziwą wanilią, a spód z czerwonej fasoli posłodziłam syropem klonowym. Mocne, gorzkie kakao daje jednak o sobie znać, dlatego całość jest raczej wytrawna. Dzieło zwieńczam truskawkami zamkniętymi w słoju, jeszcze z zeszłych wakacji.
  • sernik fasolowy z kaszy jaglanej na kakowym spodzie, przepis na blogu płatki owsiane- klik!
  • truskawki z kompotu



    indyjska chai tea

  • liście czarnej herbaty
  • cynamon
  • imbir
  • mleko sojowe Alpro (spienione)
  • kardamon
  • ziarenka czarnego pieprzu
  • cukier brązowy


3 komentarze

  1. Fajnie jest sobie dogodzić takim serniczkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda rewelacyjnie! To miłe że ktoś faktycznie korzysta z moich przepisów ♥

    OdpowiedzUsuń