151 CHLEB FESTIWALOWY

Chleb żołędziowo-owsiany z orzechami włoskimi i kaszą gryczaną na zakwasie i drożdżach podany z awokado, świeżymi warzywami, kiełkami i wędliną sojową


Chleb żołędziowo-owsiany (pieczony przeze mnie)
  • mąka żołędziowa
  • mąka owsiana
  • mąka żytnia razowa do wypieku chleba
  • mąka żytnia pełnoziarnista
  • zakwas żytni
  • świeże drożdże
  • cynamon
  • orzechy włoskie
  • kasza gryczana
  • płatki owsiane
  • otręby owsiane
  • słonecznik
  • siemię lniane
Propozycja 1
  • awokado
  • szynka sojowa z ogórkiem
  • pomidor
  • zielony ogórek
  • kiełki rzodkiewki
  • zielona pietruszka
Propozycja 2
  • awokado
  • pomidor
  • papryka biała
  • kiełki lucerny
  • zielona pietruszka
do picia: gorący sok granatowy' herbata czarna z chili, cynamonem, kardamonem i świeżym imbirem




Dziś na scenie nowy chleb z mąką żołedziową o orzechowej nucie podkręconej dodatkiem kaszy gryczanej. Bochenek wyjazdowy, wypieczony specjalnie na potrzebę dzisiejszego zapakowania do plecaka. Kromki wyjeżdżają ze mną na Open'era i mają dać mi siłę na intensywne cztery festiwalowe dni. Będzie szaleństwo!

0 komentarze