101 NIBYBURGER ŚNIADANIOWY
Opiekana bułka z suszoną żurawiną z masłem orzechowym, pomidorem, czerwoną papryką, ogórkiem zielonym, kiełkami słonecznika i wegańską mozarellą podana z sosem barbecue
- bułka z suszoną żurawiną
 - masło orzechowe Sante
 - kiełki słonecznika
 - pomidor
 - czerwona papryka
 - ogórek zielony
 - ser wegański Violife o smaku mozarelli
 - sos barbecue (wegański)
 
do picia: zielona herbata jaśminowa z sokiem z cytryny
Na sobotę proponuję: bułkę wypełnioną warzywnym środkiem z niezastąpionym masłem orzechowym i sosem barbecue. A dla dodatku mozarella Violife topiąca się w gorącym środku niczym mleczny ser. Weganizm i restrykcje? Bzdura.
Właśnie w piekarniku pieką się trójkolorowe babeczki prezentowe z okazji spóźnionego dnia babci- dopiero wyruszam z wizytą. Plus autorskie, improwizacyjne muffiny, mam nadzieję, że urosną okazale.
bułka
kanapki
kiełki słonecznika
masło orzechowe
mozarella wegańska
ogórek
papryka
pomidor
Sante
ser wegański
sos barbecue
violife









2 komentarze
Mega apetyczna kanapka :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń