73 HAWAJE

Domowy chleb razowy na zakwasie i drożdżach z pestkami, orzechami, otrębami i rozmarynem podany z awokado, wegańską wędliną i ananasem, doprawiony suszoną bazylią i szałwią



  • domowy chleb razowy na drożdżach i zakwasie (własnej produkcji) z mieszanki mąk razowych (żytniej, orkiszowej), owsianej i ziemniaczanej na zakwasie z dodatkiem otrąb owsianych, żytnich (zwykłych, prażonych i granulowanych z aronią), płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i dyni, orzeszkami piniowymi i rozmarynem (upieczony przeze mnie)
  • awokado (skropione sokiem z cytryny, oprószone solą)
  • wędlina sojowa "drobiowa" Polsjoja
  • ananas
  • bazylia
  • szałwia

do picia: zielona herbata Laponia, cappuccino z waniliowym mlekiem sojowym i mieszanką czarnych kaw aromatyzowanych nugat & irish cream doprawione cynamonem



Chleb zjada się jak ciasto. Dziś kroję grube kromki i nakładam na nie awokado, za którym zdążyłam zatęsknić. Mój mężczyzna zajada hawajskie kanapki z tajskim słodko-pikantnym sosem. Dziś dzień prawie wolny - w Krakowie spokojnie i słonecznie.

Chciałabym was zaprosić na mój drugi blog, który trochę podupadł ostatnio na kondycji. Mimo wszystko spisałam moje listopadowe podsumowanie, zachęcam do lektury:

5 komentarze

  1. Taki Świąteczny klimat na tych zdjęciach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Mi smakuje - choć pewnie na zasadzie oszukania umysłu (mimo iż za mięsem ani nie tęsknię, ani za jego smakiem mnie nie ciągnie)

      Usuń
  3. Nie pogardziłabym takim domowym chlebem :)

    OdpowiedzUsuń