59 TALERZ ZIELONYCH KANAPEK


Domowy chleb orkiszowy ze słonecznikiem i suszonymi śliwkami posmarowany ziołowym smalczykiem roślinnym z sałatą zieloną, pomidorami, wegańską fetą z tofu i świeżą bazylią oraz pasztetem fasolowym i żółtą papryką



  • świeży, upieczony przeze mnie chleb z mąki orkiszowej, ryżowej i kukurydzianej na drożdżach i domowym zakwasie ze słonecznikiem i suszonymi śliwkami
  • pomidor
  • zielona sałata
  • świeża bazylia
  • żółta papryka
  • ziołowy smalczyk roślinny Smakowita Pajda
  • pasztet z fasoli
  • wegańska feta z tofu
do picia: zielona herbata, ziółka z pokrzywy i skrzypu
słucham: Snoop Lion Reincarnated


Dziś przygotowałam wielki talerz kanapek, czasem takie przygotowywała moja mama na wyjątkowe okazje (wyjątkową okazją nazywam bardziej rodzinną formę wspólnego posiłku), więc bardzo dobrze mi się kojarzy. Chyba zacznę praktykować to częściej! Bez obaw, schrupałam je na spółkę z wygłodniałym facetem (który co raz częściej stosuje w domu wegańskie opcje!) Co prawda moja pierwsza reakcja na jego sojowe kiełbaski była bliska zawałowi, ale przyrządzone specjalnie dla mnie na obiad naleśniki na mleku sojowym i żytniej mące z domowym dżemem wprawiły mnie już w euforię. Jestem przepełniona dumą ❤

Chyba nie zapraszałam was na moje podsumowanie października! Cóż za zaniedbanie
zapraszam do lektury, trochę prawdziwie, trochę z przymrużeniem oka

PAŹDZIERNIK MOIMI OCZYMA

2 komentarze