CHLEB Z PŁATKÓW OWSIANYCH
Chlebek z płatków owsianych i pestek podany z paprykarzem od Nono
Chlebek z płatków owsianych i pestek:
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 10 łyżek zmielonego siemienia lnianego (złociste+zwykłe)
- 1/2 szklanki pestek dyni
- 1 szklanka pestek słonecznika
- 3 łyżeczki błonnika witalnego
- 1 łyżka nasion chia
- 1/2 szklanki mąki z orzechów włoskich
- 2 łyżeczki soli
- 5 łyżek oleju
- 2 szklanki wody
- tłuszcz do wysmarowania formy i kasza manna/bułka tarta do wysypania formy
Wszystkie składniki wymieszałam i odstawiłam na 1-2 godziny do napęcznienia. Po tym czasie rozgrzałam piekarnik do 180 stopni. Formę wysmarowałam i wysypałam. Piekłam przez 2 godziny, do zarumienienia skórki.
Podałam z paprykarzem od Nono, zakupionym na katowickiej Veganmanii.
zapraszam: instagram facebook :-)
bez pszenicy
bezglutenowo
chleb
kanapki
kasza jaglana
papryka
pasta
pestki dyni
płatki owsiane
przepis
słonecznik
2 komentarze
Jak cudownie to wygląda. Musi być przepyszne. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
dziękuję!
UsuńPolecam :-)