STEK Z KALAFIORA NR 1

Stek z kalafiora podany z quinoa i gotowanymi rzodkiewkami oraz szpinakiem w wegańskiej śmietance


  • stek z kalafiora w sosie pomidorowym
    doprawiony garam masala, solą i pieprzem, pieczony w 200st przez 40 minut
  • quinoa
  • gotowane rzodkiewki
  • szpinak
  • czosnek
  • śmietanka roślinna

Z cyklu obiad Romana: dziś przedstawiamy niezwykle prosty stek z kalafiora z domowymi dodatkami :) 

2 komentarze

  1. A jak zrobiłąś ten stek? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wycięłam stek wzdłuż łodygi, zamarynowałam w sosie ze zmiksowanych pomidorów z dodatkiem przypraw (solą, pieprzem, papryką wędzoną, innymi według preferencji) z dwóch stron, wierzch posypałam garam masala i piekłam w rozgrzanym do 200st piekarniku przez 40 minut

      Usuń