Dyniowa owsianka z dobrociami


Owsianka z pieczoną dynią, syropem daktylowym, tahini, suszoną papają i orzechami cedrowymi



Dynia i płatki owsiane ponownie? Czy mi się to nie nudzi? Cóż, chyba mogłabym spakować sobie zapas na bezludną wyspę...

Porcja dla 1 osoby:
  • Płatki owsiane (5 łyżek)
  • Mleko roślinne
  • Siemię lniane (1 łyżeczka)
  • Upieczona dynia piżmowa (ćwierć, pokrojona w kostkę)
  • Syrop daktylowy (1-2 łyżki)
  • Tahini (1 łyżka)
  • Cynamon, kardamon, chili, pieprz cayenne, imbir, gałka muszkatołowa
  • Orzeszki cedrowe
Gotuję mleko, dodaję płatki, siemię, dynię, syrop i przyprawy. Gotuję do stężenia (około 5 minut). Ozdabiam tahini, suszoną papają, orzeszkami.




Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

0 komentarze:

Prześlij komentarz