175 AWOKADO ULUBIONE

Kanapki z hummusem, awokado, wegańskim sosem blue cheese i kiełkami rzodkiewki oraz bananem, dżemem malinowo-lawendowym i świeżą miętą


  • chleb żytnio-pszenny

    I
  • awokado (skropione sokiem z cytryny i oprószone szczyptą soli)
  • hummus z czarnuszką
  • wegański sos blue cheese (UK)
  • kiełki rzodkiewki

    II
  • awokado (skropione sokiem z cytryny i oprószone szczyptą soli)
  • banan (pozostały po wyciśnięciu soku z owocu)
  • dżem malinowo-lawendowy (bez cukru, przygotowany przeze mnie z malin z ogrodu)
  • świeża mięta
do picia: czarna kawa


W niedzielny ranek na stole pojawiają się kromki jasnego pieczywa ze smakowitym awokado w roli głównej i dodatkami na słodko i słono. Awokado+ hummus, a jedno i drugie+ fałszywy ser to naprawdę ciekawe połączenie! To samo tyczy się zielonego przysmaku z bananem i dżemem, ale to już dawny i znany przeze mnie standard. Dodam, że dzisiejszy banan to naprawdę suchy produkt, ponieważ z owoców wyciskałam syrop potrzebny do bezalkoholowego drinka. Sklepowy syrop bananowy to właściwie sam cukier z dodatkiem aromatu, natomiast owoc po ugotowaniu jest tak słodki, że wystarcza do smaku. Domowo, najlepiej.



instagram i facebook- zapraszam!

0 komentarze