119 CHLEB NA WIELKANOC

Domowy chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie i drożdżach z pestkami dyni, słonecznika, orzechami nerkowca, migdałami, jagodami goji i morwą podany z pasztetem sojowym, zielonymi ogórkami, rukolą i kiełkami rzodkiewki




  • domowy chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie i drożdżach z płatkami owsianymi, otrębami gryczanymi, otrębami żytnimi, siemieniem lnianym, pestkami dyni i słonecznika, suszoną morwą, jagodami goji (spora ilość), orzechami nerkowca i całymi migdałami (pieczony przeze mnie, formę wysmarowałam olejem kokosowym)
  • pasztet sojowy Polsoja
  • rukola
  • ogórek zielony
  • kiełki rzodkiewki
do picia: ciepła woda z cytryną; herbatka zielona z dodatkiem łuski kakaowej



Przygotowania do świąt na najwyższych obrotach, upieczone domowe króliczki i baranki do święconki, dom wysprzątany i udekorowany świeżymi kwiatami i ziołami w doniczkach. Dziś rano wyjęłam z piekarnika świeży chleb, bogaty w orzechy i dodatki (odświętne).

Radosnych Świąt Wielkanocnych wszystkim! Dużo spokoju i czasu spędzonego w rodzinnym gronie! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz